2015. március 16., hétfő

Modellkiállítás - St. Pölten

Múlt pénteken Ausztriába, a  St. Pölten-i "Wunderwelt Modellbau" kiállításra kirándultunk.
Reggel hét után jött értem Tamás, majd irány Maglód, ahol Tibit felvéve, már csak laza 352 Km.-es autózás várt ránk a kiállításig.
12 után érkeztünk a kiállítás területére, ami egy BNV-szerű hely, három egymásba nyíló kiállítási csarnokkal. A csarnokokban a kiállítást témák szerint csoportosították a szervezők. A fogadó helyiségben pár igazi versenyautó kapott helyet (felettük a galérián LEGO kiállítás), az első területen a gőzgépek modelljei, távirányítós kamionok és rakodógépek modellpályája, valamint a vasútmodellek / terepasztalok, a másodikban egy hatalmas mobil medence körül a hajómodellek, a harmadikban pedig egy hálóval lezárt repülő-aréna (a kis repülők és helikopterek bemutatásához) és a repülőmodellek kaptak helyet. Összességében elég nagy, de fáradság nélkül bejárható területet foglalt el a kiállítás. Mi a pénteki nyitónapra látogattunk el, feltételezve, hogy akkor még nem lesz tömeg. Be is vált a számításunk, rajtunk kívül alig voltak, mindenhez kényelmesen odafértünk.
A kereskedőknél tisztességes áron voltak elsősorban kész modellek és nagyon sok kínai gagyi, de semmi olyat nem láttunk, amit érdemes lett volna megvásárolni ott a helyszínen.
Már itthon megbeszéltük, hogy ha már ott vagyunk (mármint Ausztriában) és nem költjük el a kiállításon az összes erre szánt pénzünket, akkor "átugrunk" a Lindinger-hez, ami onnan már "csak" 165 kilométerre található, úgy sem jártunk még ott. Fél öt felé értünk a Lindinger áruházhoz, ami szerencsére az autópálya szomszédságában található, úgyhogy nem kellett a városban keringeni. A rendelkezésünkre álló másfél órát nézelődéssel és doboz-bontogatással töltöttük ki. Sajnos, ebben az áruházban szinte semmire sincs ráírva az aktuális ár (illetve ahol van, ott át van húzva), úgyhogy egyenként kellett minden tételre rákérdezni. Szerencsére az eladókat egyáltalán nem érdekelte, hogy mit csinálunk, ezért szépen sorban kinyitogattuk a dobozokat és sorban megnéztük az összes minket érdeklő modellt. Nagy vásárlást nem csaptunk. Tamás egy csinos ultra-micro ParkZone "P51D Mustang" repülőt vásárolt, amiről itthon derült ki, hogy ehhez sajnos "Mode 1"-es távirányítót adtak (ezt Tamás némi gumizással oldotta meg /képek a bejegyzés végén/), én pedig a mini Sport Cub S repülőmhöz 2 db., a gyárinál kicsit nagyobb kapacitású akkumulátort vettem.

Jöjjenek a képek!

Mini F1 autó? Nem rossz!
Forgácsoló üzem
A forgácsoló üzem kazánháza
Kicsit részletes? (Videó a bejegyzés végén)!


RC teherautó és munkagép univerzum
Nautilus
Ez "csak" makett
U-boot szekció


Végre! Repülők..! :)
Mérték
Nem csúnya

Tamásnak tetszik...

Van mit nézni.

Ezt (is) kár lenne földhöz csapni!

Csillag

Ez azért jó, mert nagy...!

Scale...

Földön, levegőben.

Itt jó helyen vagyunk... :)


A Corsair-t szeretjük!
Csapatszállító (fém építésű modell)



Nápolyi 30 EUR??? :)






A "vásárfia":



Videó:
Az összes kép linkje